Visszavonták a munkáltató által elrendelhető védőoltásra vonatkozó szabályozást

Fórum Média 2022-03-07

A járványügyi rendelkezések többségének visszavonásával már a munkáltatók sem rendelhetnek el kötelező védőoltást a munkavállalóik számára.

2022. március 7-től megszűnik a maszkviselési kötelezettség a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken, valamint a vendéglátó egységek dolgozóinak sem kell maszkot viselniük munkájuk során.

Fentieken túl megszűnik minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét. Megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, nem kell már védettségi igazolvány sportrendezvényre, kulturális rendezvényekre, zenés- táncos rendezvényre, 500 főnél nagyobb létszámos szabadtéri rendezvényekre sem.

 

Mindezekkel egyidőben a munkáltatóknak sem lesz lehetősége a védőoltás felvételére köteleznie a munkavállalóit. Kérdés, hogy milyen reakcióra számíthatnak dolgozóiktól azok a cégek, ahol éltek az átmeneti jogszabályi lehetőséggel és a foglalkoztatás feltételeként határozták meg az oltás felvételét.

 

Forrás: koronavirus.gov.hu