VIDEÓ-ELŐADÁS: Visszatérés a home office-ból: a munkáltató kötelező megelőző intézkedései

Gyakorlatorientált online videó-előadás munkáltatók és munkavédelmi szakértők számára

(Időtartam: 120 perc)

19 900 Ft
Az ár az áfát (27%) nem tartalmazza.
Cikkszám: 8383


Információ

Képzés típusa: Videó-Előadás

Online képzésünkhöz a képzés időtartama alatt bármikor csatlakozhat.

A képzés menete:
Képzésünkre időponttól függetlenül bármikor jelentkezhet. Jelentkezését követően a megadott e-mail címre küldjük a videó-előadás eléréséhez szükséges letöltő linket.

Előadó:
Ring Péterné, minőségirányítási vezető és szakértő (BIO-KALIBRA)

 

Segítünk a munkavédelmi hatósági ellenőrzésekre való felkészülésben!

Sok cégben és intézményben időszerűvé vált az átmenetileg home office-ban dolgozó munkavállalók munkahelyre való visszatérése, hiszen nem tudjuk pontosan, várható-e, és ha igen, mikorra a koronavírus második hulláma hazánkban.

A Kormány a közelmúltban megalkotott rendeleteivel lehetőséget biztosított a fokozatos visszarendeződésre a munkahelyeken. A munkavédelmi törvény szabályai szerint azonban a munkáltatónak az irodai/telephelyi visszarendeződés előtt rendelkeznie kell kockázatértékeléssel annak érdekében, hogy a működéssel kapcsolatos veszélyforrásokat számba vegye, és annak hatásait kezelje. A kockázatértékelés elvégeztetése törvényi kötelezettség, amelynek elmulasztása esetén a munkaügyi hatóság 50 ezertől 10 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki telephelyenként.


Bizonyára tisztában van azzal, hogy munkáltatóként a kockázatértékelésen túlmenően az Ön felelőssége az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtése és a vonatkozó irányelvek és ajánlások követése is.

A videó-előadás fő témái:

  • Milyen egészségvédelmi protokollt célszerű bevezetni? Hogyan készítsük el a belső szabályzatot? Mi a munkáltató és mi a munkavédelmi szakértő felelőssége?
  • Miképpen kell elvégezni a kötelező kockázatértékelést?
  • Melyek az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés személyi és tárgyi feltételei? Hogyan alakítsuk ki a biztonságos munkakörnyezetet?
  • Melyek a kötelező munkáltatói védőintézkedések? Hogyan kezeljük a magas kockázati csoportba tartozó munkavállalókat?
  • Melyek a leginkább veszélyesnek ítélt ágazatokban javasolt speciális munkáltatói intézkedések?
  • Hogyan monitorozhatjuk jogszerűen a dolgozókat? Hogyan kezeljük azokat a munkavállalókat, akik továbbra is otthonról dolgoznak?
  • Miképpen tehetünk eleget a munkavállalók felé irányuló tájékoztatási és oktatási kötelezettségünknek?

Jelentkezzen Ön is, hogy időben tudjon cselekedni, és hogy felkészüljön a hamarosan induló munkavédelmi hatósági ellenőrzésekre.

 

Milyen előnyökkel jár, ha megnézi a videó-előadást?

  • Gyakorlati tippeket, tanácsokat kap arra vonatkozóan, hogyan készüljön fel a járvány lecsengése utáni helyzetre, és miképpen tud eleget tenni a munkáltatókat terhelő védőintézkedések megtételére vonatkozó kötelezettségének.
  • Felkészítjük a várható munkavédelmi hatósági ellenőrzésekre, hiszen segítségünkkel időben felmérheti a cégét érintő lehetséges kockázatokat és felelősségi kérdéseket, így még a megfelelő pillanatban tud cselekedni.
  • A felmerülő kérdéseire a szakértőnk pár munkanapon belül, a lehető legjobb tudása szerint válaszol majd.

Információ

Képzés típusa: Videó-Előadás

Online képzésünkhöz a képzés időtartama alatt bármikor csatlakozhat.

A képzés menete:
Képzésünkre időponttól függetlenül bármikor jelentkezhet. Jelentkezését követően a megadott e-mail címre küldjük a videó-előadás eléréséhez szükséges letöltő linket.

Előadó:
Ring Péterné, minőségirányítási vezető és szakértő (BIO-KALIBRA)

 

Kapcsolódó termékek