Útmutató a munkaszerződés és a kapcsolódó dokumentumok összeállításához

3 890 Ft
Az ár az áfát (27%) nem tartalmazza.
Cikkszám: 3100

Egy a hatályos előírásoknak mindenben megfelelő munkaszerződés garancia arra, hogy nem érik kellemetlen meglepetések, ha esetleg munkaügyi ellenőrök kopogtatnak cége ajtaján.

 

A munkaviszony munkaszerződéssel jön létre, és a jogviszony fennállása alatt is ez a legfontosabb munkajogi alapdokumentum. Ezért nem csak az a fontos, hogy a szabályos munkáltatás érdekében minden munkavállalónak legyen munkaszerződése, hanem az is, hogy célszerű, a hatékony foglalkoztatást szolgáló kikötések kerüljenek bele.

 

A foglalkoztatás alapvető körülményeinek írásos rögzítésével számos későbbi vita előzhető meg. Ráadásul az írásos munkaszerződés hiánya miatt a foglalkoztatás-felügyeleti hatóság munkaügyi bírságot szabhat ki.

 

A munkaköri leírás szintén kulcsdokumentum egy szervezet személyügyi működésében. Kijelöli az adott munkavállaló helyét a szervezetben, a szükséges kompetenciákat, megadja az ellátandó feladatokat stb. A munkaköri leírás munkajogi szempontból is nagy jelentőségű, bár magát a fogalmat az Mt. még csak nem is használja. Gyakorlati jelentőse okán azonban érdemes jogi szempontból is áttekinteni, mit szabad, mit tilos és mit érdemes belefoglalni ebbe a dokumentumba.

 

Az útmutatóval és az iratmintacsomaggal megteheti az első lépést a cége makulátlan munkaügyi dokumentációjának összeállítása felé!

 

A csomag részletes tartalmát a következő fülön olvashatja.