Új Számviteli és Adókódex

Útmutató a Számviteli törvény, az Adó- és Járulék-, a Transzferár- és az IFRS Szabályozás gyakorlati alkalmazásához| Példák és iratminták | Szaktanácsadás

59 900 Ft
Az ár az áfát (27%) nem tartalmazza.
Cikkszám: 56116
Szállítási költség (nettó): 3 490 Ft

A Számviteli törvény tervezett módosítása az időbeli elhatárolás alkalmazásával összhangba hozza az árbevétel és a kapcsolódó költségek, ráfordítások elszámolását a tényleges teljesítésnek megfelelően – függetlenül a számlázástól, annak módjától. Változik a céltartalék szabályozása is. Ráadásul számos egyéb számviteli és adózási tárgyú változásra kell készülnünk:

  • Már csak az új online számlaadat-szolgáltatási formátumban fogadja a számlák adatait a NAV.
  • Átalakul az Online Számla Rendszer is, és a NAV tervezi a SAF-T jelentés bevezetését is.
  • Változtak az IFRS szerinti beszámoló, az adóregisztrációs eljárás és a társaságiadó-bevallás szabályai.
  • Módosult a követelés-engedményezés, goodwill-elszámolás, cash-flow, apportált vagyoni értékű jog szabályozása.
  • Nyilvános a Gazdaságvédelmi Akcióterv lebontását tartalmazó adótörvényi módosítások
  • Kétszintűvé vált a magyar transzferár nyilvántartási rendszer.

A sikeres könyvelői és vezetői döntések meghozatalához nem elegendő csupán a jogszabályi változások figyelése. Azokat azonnal értelmeznie és alkalmaznia is kell! Világos és gyakorlati válaszokra van szüksége? Ebben segít Önnek legújabb Kódexünk!

Milyen előnyökkel jár, ha megrendeli az Új Számviteli és Adókódex c. kiadványt? 

Ingyenes szaktanácsadás

 

Ha elakad a munkavégzése során, vagy értelmezési nehézségei merülnének fel, forduljon szakértőnkhöz, aki 5 munkanapon belül személyre szabott írásos választ ad Önnek!

Közérthető magyarázatok

 

Szakértőink a kézikönyvben tematikus bontásban értelmezik, részletezik az aktuális jogszabályokat, a számviteli törvény, az adó- és járulékszabályok, a transzferár és az IFRS előírások gyakorlati összefüggéseit is!

Példák, kalkulációk, mintadokumentumok

 

Gyakorlati számítási példákat, esettanulmányokat, többnyelvű kalkulációs Excel-táblázatokat, szerkeszthető számlarendet, kötelező heti és havi jelentéseket, kötelező szabályzatokat is kap, így értékes munkaidőt takarít