Tűzvédelmi Kódex

Az OTSZ 5.2, a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek és a további kapcsolódó tűzvédelmi előírások magyarázata

99 900 Ft
Az ár az áfát (27%) nem tartalmazza.
Cikkszám: 61249

Megrendelőlap letöltése

Hosszú várakozás után megjelent az Országos Tűzvédelmi Szabályzat 2022-es módosításának tervezete. A szöveg valóban gyakorlati tapasztalatokon alapul és figyelembe veszi a nemzetközi joggyakorlatban alkalmazott előírásokat, átveszi az ún. best practice-eket.

Néhány példa a legfontosabb változásokból:

  • Fokozottan tűz- és robbanásveszélyes anyagokat is lehet szabadtéren tárolni, új szabályok vonatkoznak majd az éghető folyadék tárolására.
  • A CLP szerinti kategóriákat hozzárendelik a tűzveszélyességi osztályokhoz.
  • Lakóépületek esetén lehetőség lesz korlátlan tűzszakasz alkalmazására, a tűzterjedésgátlási követelmények növelése mellett.
  • Tárolási rendeltetésű csarnokok esetén bizonyos feltételek mellett csökkenthető lesz az építményszerkezetekre vonatkozó tűzállósági követelmény.
  • Az ipari, mezőgazdasági és tárolási rendeltetésű épületek esetében jelentősen növelhető lesz a tűzszakaszméret.
  • Korlátlan tűzszakaszmérettel létesülő tárolási épület esetében éghető anyagoktól, tárgyaktól, termékektől mentes sávot kell létesíteni az épületen belül.
  • A kiürítés történhet majd szomszédos tűzszakaszba is, és kibővül a menekülési útvonalként figyelembe vehető, arra alkalmas épületrészek köre.
  • Új fogalom a fokozott üzembiztonságú tűzoltó berendezés, ehhez kapcsolódóan jelentős kedvezményeket is meghatároz a tervezet.
  • A tűzjelző berendezések napi, személyes ellenőrzése kiváltható lesz, ha annak állapotáról a távfelügyelet automatikus ellenőrző rendszer segítségével jelzést kap.
  • Építési tevékenységet végezni csak az elvárt biztonsági szint folyamatos fenntartása mellett, a vonatkozó tűzvédelmi előírások betartásaival lehet.

Az OTSZ változása természetesen magával hozza majd a TvMI-k aktualizálását is, ezért új kiadványunkban az Országos Tűzvédelmi Szabályzat, a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek és minden további kapcsolódó előírás magyarázata egy helyen megtalálható lesz.

A módosító jogszabállyal kapcsolatos notifikációs eljárás 2022. február 21-ig tart majd, utána következik a kihirdetés, majd 2 hónappal később a hatályba lépés. Kiadványunkra jelenleg előjegyzéseket veszünk fel, a kézirat a végleges formáját az új szabályok kihirdetése után nyeri el. Ekkor szállítjuk majd ki a könyveket a számlával együtt, a megrendelések beérkezésének sorrendjének megfelelően. Ugyanakkor a szolgáltatáscsomag többi részét, mint pl. a korlátlan szakértői tanácsadás, már közvetlenül a megrendelésének leadása után igénybe veheti!

A szolgáltatáscsomag tartalmát és a szakkönyv részletes tematikáját a következő fülön tudja megnézni.

Miért érdemes megrendelnie a Tűzvédelmi Kódex éves online előfizetését?

✔ Mert jogszabályi környezet változásainak követése mellett a rendelkezések gyakorlati alkalmazásához is segítséget nyújtunk

✔ Mert a szolgáltatáscsomag részeként letölthető segédletekhez, szerkeszthető tűzvédelmi iratmintákhoz is hozzáfér.

✔ Ráadásul korlátlan számú kérdést tehet fel szakértőnknek, amit ők részletesen, írásban válaszolnak meg.  

✔ Mivel a kiadványhoz kizárólag online formában fér hozzá, nincsen szállítási költség.

✔ Az éves online előfizetés részeként ön megkapja a kiadvány összes frissítését, online formában, egy éven keresztül.

✔ Amennyiben az éves online előfizetést választja, 2 tűzvédelmi témájú webinárium ingyenesen vehet részt.

 

A kiadvány tervezett megjelenése: 2022. május. Előjegyzésével ön elfogadja a Fórum Média Kiadó Általános Szerződési Feltételeit, melyet a https://www.forum-media.hu/aszf oldalon talál. A kiadvány megjelenése után postai úton küldjük önnek a számlát.  A fizetés módja: banki átutalás. Az online kiadványhoz és a kapcsolódó tartalmakhoz felhasználói fiókján keresztül fér majd hozzá.  Előfizetésének ideje alatt ön automatikusan és ingyenesen megkapja a szakkönyv minden tartalmi frissítését. A Kiadó a tartalmi változtatás jogát fenntartja.