Transzferár kézikönyv

A transzferár-előírások gyakorlati alkalmazása példákkal, közérthető magyarázatokkal és ellenőrzőlistákkal

24 900 Ft
Az ár az áfát (5%) nem tartalmazza.
Cikkszám: 5014
Szállítási költség (nettó): 1 690 Ft
Lapozzon bele!

Formátum:

kézikönyv

 

Miért aktuális?

A cégcsoportokon belül – mivel a döntéshozatal jellemzően egy kézben összpontosul – gyakran olyan döntések is születhetnek, melyek eltérnek a piaci viszonyoktól. Ennek legjellemzőbb példája, amikor a vállalatcsoporton belüli cégek egymás közötti árai különböznek a piaci áraktól. Ennek egyik alapfeltétele azonban az, hogy az elszámoló ár vagy transzferár dokumentációja a hatályos jogszabályi előírásoknak mindenben megfeleljen.

Az adóhivatal tavaly több száz ellenőrzést végzett a transzferárazással összefüggésben. Ezek során azt vizsgálta, hogy a kapcsolt vállalkozások egymás között a szokásos piaci árral összhangban kötöttek-e ügyleteket. Az erre vonatkozó vizsgálatok 73 százaléka zárult adóhiány megállapításával, aminek következtében az érintett vállalatoknak összesen 12 milliárd forinttal emelkedett az adóalapjuk.

A NAV tervei között idén is kiemelt helyen szerepel a transzferárazással kapcsolatos szabálytalanságok feltárása, és a magyar adóellenőrök külön képzésben is részesülnek ezen a területen. A hivatal ráadásul egyre szofisztikáltabb elemzéseket követel meg a vállalatoktól. Elvárja például, hogy a cégek a transzferárak alátámasztására készített összehasonlító elemzéseiben részletesen mutassák be, miként hatott a pandémia a kapcsolt tranzakciókra, és ugyancsak indokolni kell a szükségessé vált kiigazításokat is.

Miért ajánljuk Önnek a Transzferár Kézikönyv?

- Mert szerzőnk, Fotiadi Ágnes a transzferárazás szakterületének egyik legelismertebb hazai képviselője.

- Mert kiadványunk segítséével bepillantást nyerhet a NAV ellenőrzési módszereibe is.

- Mert a transzferárazással kapcsolatos jogszabályi rendelkezések ismertetésén túl számos gyakorlati példával és jogesettel is megismertetjük Önt.

Rendelje meg kézikönyvünket, hogy felkészülten, az előírásoknak megfelelően tudjon szakmai döntéseket hozni!