Termográfiával egyszerűbb!

Forum Média 2019-11-28

Az infrakép-alkotás mind az épületdiagnosztikában, mind az iparban hatékony támogatást nyújt a szakemberek számára, legyen szó energetikai vizsgálatokról vagy alkatrészek ellenőrzéséről. A Testo ezért fejlesztette ki professzionális teljesítményű és felhasználóbarát hőkameráit, melyek egyes modelljei a fűtési szezon idején kedvezményes áron érhetők el.

Minden tárgy, aminek hőmérséklete az abszolút 0 fok felett van, elektromágneses sugarakat bocsájt ki az infra tartományban. Ez a sugárzás az emberi szem számára már nem látható, a hőkamerák azonban képesek a jeleket a látható tartományban megjeleníteni. A technológia fejlődésének köszönhetően és a lehetőségek tárháza révén már számos területen elterjedtek.

A fűtési időszak beköszöntével a tüzelőberendezések ellenőrzése és karbantartása mellett a teljes fűtésrendszert is érdemes átnézni, beleértve a fűtéscsöveket, radiátorokat, valamint az égéstermék elvezetést is. Egy eliszaposodott radiátor vagy egy szivárgó padlófűtés a rendszer hatásfokának csökkenése mellett hosszú távon más problémákat is előidézhet. Egy gyors hőkamerás vizsgálattal azonban az eliszaposodás egyszerűen, tapogatás nélkül kimutatható. A Testo hőkameráival nem csak a mérések elvégzése, hanem az elkészült képek kielemzése, a dokumentáció, valamint az eredmények bemutatása is jelentősen leegyszerűsíthető. A testo 868 hőkamera például optimális infra felbontással és termikus érzékenységgel rendelkezik a fent említett feladatokhoz, a számos beépített mérést és dokumentációt segítő funkcióval pedig garantálható például a megfelelő színskála és emissziós érték beállítás, illetve a hőképek okostelefonra vagy táblagépre történő továbbítása, kijelzése.

A hőkamerák létjogosultsága az iparban is igazolt. A motorok, csapágyak, fogaskerekek és egyéb gyártósori, mechanikus berendezések állapotának rendszeres felmérése elengedhetetlen a folyamatos termelés biztosításához. Ezen alkatrészek, berendezések felülvizsgálata a termelés leállítása nélkül azonban nem csak bonyolult, de veszélyes is lehet. A testo 885 és a testo 890 hőkamerákkal azonban érintés nélkül mérhetők fel a gépek és alkatrészeik állapota. A nagy felbontású hőképeken jól felismerhető az elöregedés, kopás, vagy a kenés hiánya okozta súrlódás és az ebből következő hőtermelés.

A fűtési szezon ideje alatt a Testo promóciója keretében a testo 868 hőkamerák kedvezményes áron érhetők el. Tudjon meg többet a promócióról a https://www.testo.com/hu-HU/termografia/hokamera-elonyok weboldalon!

 

Ipari vizsgálatok a testo 885 hőkamerával

Homlokzatok vizsgálata termográfiával

Ipari berendezések vizsgálata

Hőhidak felderítése belterekben a testo 865 hőkamerával

Kapcsolószekrények ellenőrzése a testo 885 hőkamerával a forgatható kijelző és markolat segítségével

Hőkamerával készített valós kép…

…és ugyanaz a helyiség hőképen, melyen a padlófűtés látható