Tegnap kolléga, ma vezető – Beszámoló egy különleges képzésről

Dr. Pőcze Edina 2020-01-30

Valóban különleges képzésen vehettek részt ügyfeleink a napokban. A 2020. január 29-ei rendezvényünk azzal a szervezetfejlesztés során egyre inkább bevett gyakorlattal foglalkozott, amikor egy cég a belső kiválasztás útjára lép, és a saját kollégái közül emeli ki vezetőit.

A jelenlegi rendkívül nehéz munkaerő-piaci helyzetben – amikor hatványozottan igaz, hogy a megfelelő munkavállalók és vezetők megtalálása és megtartása talán az egyik legnagyobb kihívás – kézen fekvő megoldásnak tűnik a belső toborzás.

Nincsenek azonban könnyű helyzetben azok, akik az egyik napon még kollégái, a másik napon már vezetői a vállalat alkalmazottainak vagy azok egy csoportjának. Az elismerés ilyen egyértelmű jele ugyan számos pozitív érzést kelt az előrelépő kollégában, de ahhoz, hogy az új szerepkörben megfelelően helyt tudjon állni és rövid időn belül kivívja az immáron beosztottá vált munkavállalók elismerését, számos kihívásra fel kell készülni. Tréningünk kiváló előadója, Dr. Hunyadi-Barta Zsuzsanna, a Humán Szakemberek Országos Szövetségének (HSZOSZ) alelnöke, éppen ebben igyekezett gyakorlati segítséget nyújtani.

A résztvevők köre rendkívül színes volt: fuvarozással, szállítmányozással, könyveléssel, vagyonkezeléssel, kis- és nagykereskedelemmel, rendezvénytechnikával foglalkozó cégek mellett a közszférában tevékenykedő szervezetek, sőt, start-up vállalkozások is képviseltették magukat. A hallgatóság egy része olyanokból állt, akik nemrég váltak vezetőkké, vagy akik előtt nyitva áll az út az új szerepkör felé, de szép számmal jöttek olyanok is, akik már 1-2 éve foglalkoznak irányítással, de bővíteni, frissíteni szerették volna a tudásukat.

És hogy mikről volt szó az interaktív képzésen? Például arról, hogy melyek az új szerepkörre való felkészülés első lépései vagy, hogy milyen tipikus nehézségekre érdemes már az első időkben számítani. Volt szó a vezetői tekintély megteremtéséről, az elfogadás elősegítésének lehetséges módozatairól, az egyes vezetési stílusok alkalmazhatóságáról, a megfelelő és a kerülni javasolt kommunikációról, de a delegálásról, a beosztottak hatékony motiválásáról és a csoportból csapattá alakulás küzdelmes, de szép folyamatáról is.

A résztvevők ajándékként a Sikeres vezetők modern eszköztára c. szakkiadványunkat is megkapták.

Még egyszer köszönjük a részvételt, oktatónknak pedig a rendkívül színes, gyakorlati képzést!

 

Dr. Pőcze Edina

Termékfejlesztési Vezető