Munkaügyi Koordinátor online képzés márciusban

Fórum Média 2022-02-08

Az elmúlt két év alapján kevés dolgot lehet biztosra venni, de azt például igen, hogy ha évkezdés, akkor munkaügyi változások.

2022-től átemelték a normál jogrendbe a távmunka veszélyhelyzeti szabályait, így lehetőség van részbeni távmunkavégzésre is. A feleknek továbbra is munkaszerződésben kell megállapodni az otthoni munkavégzésről, a munkáltató adminisztratív terheit pedig csökkenti, hogy az ellenőrzési jogát számítástechnikai eszköz alkalmazásával is gyakorolhatja. Emellett továbbra is lehetőség van arra, hogy az otthon dolgozó munkavállaló havonta a minimálbér 10 százalékáig adómentesen költségtérítést kapjon.

Érdemes tudni azt is, hogy a 2022-es hatósági ellenőrzési terv alapján idén a kereskedelem, a mezőgazdaság és az élelmiszer-, illetve italgyártó szektorban működő munkáltatók kerülnek a fókuszba. Ezen felül a szokásos, a munkavál­lalók jogviszonyának rendezettségére vonatkozó célellenőrzés keretein belül gyakorlatilag bármelyik cégnél kopog­tathatnak az ellenőrök.

Ha újonnan kaptad meg a munkaügyi folyamatok intézését a cégnél, vagy csak szeretnéd felfrissíteni tudásodat, figyelmedbe ajánljuk intenzív gyakorlati képzésünket.

A kurzus online tananyagokból és egy online előadásból áll. Az írásos anyagokban áttekintjük a munkaviszony létesítésének és módosításának szabályait, az atipikus munkaviszonyokat és a kollektív munkajog alapjait, valamint a kártérítési és fegyelmi felelősségre vonatkozó előírásokat.

Az aktuális munkajogi változásokkal, az adatvédelmi vonatkozásokkal, a munkaidőkerettel és az elszámolási időszakkal az előadáson foglalkozunk.

 

A képzés mellé ajándékba kapod
Munkaügyi Kódex című szakmai kiadványunkat!


Téged is érdekel a képzés? Kattints a részletekért.