Munkáltatói kárfelelősség és munkavállalói károkozások

Fórum Média 2021-10-08

Kiadóinkhoz számos kérdés érkezett a munkáltató, illetve a munkavállaló kárfelelőssége kapcsán, leginkább a világjárvány és az általa teremtett új munkakörülmények vonatkozásában

Kiadóinkhoz számos kérdés érkezett a munkáltató, illetve a munkavállaló kárfelelőssége kapcsán, leginkább a világjárvány és az általa teremtett új munkakörülmények vonatkozásában. Ennek apropóján érdemes megvizsgálni az otthoni munkavégzés kapcsán felmerülő jogalkalmazási problémákat is.

Például:

  • Vajon felel-e a munkáltató akkor, ha a munkavállaló a munkaviszonyával összefüggésben kapja el a koronavírust? Ilyen esetben mit vizsgál a bíróság? Kinek mit kell bizonyítania?
  • Milyen keretek között áll fenn a munkáltatói kárfelelősség, ha home office-ban éri baleset a munkavállalót?
  • Hogyan követelhető kártérítés a munkavállalótól, ha egy munkaeszköz az otthoni munkavégzés során, tisztázatlan körülmények között sérül meg, vagy megy tönkre?
  • Gyakorlati előadásunkon a fenti kérdések mellett megvizsgáljuk azt is, hogyan érvényesíthető a kárigény, melyek a megőrzési és leltárfelelősség szabályai, valamint hogyan csökkentheti a munkáltató a kockázatokat.

 

Érdekel a képzés >>