Munkajog a közszférában

34 900 Ft
Az ár az áfát (27%) nem tartalmazza.
Cikkszám: 4121
Lapozzon bele!

Megjelenés:

évi 10 lapszám

Formátum:

digitális szaklap online segédletekkel

Terjedelem:

12 - 16 oldal

Szerző:

dr. Fuith-Kocsis Barbara, a közszférában irányadó foglalkoztatási szabályok területén több éves gyakorlattal rendelkező jogász

A folyóiratot a Pénzügyminisztérium a könyvviteli szolgáltatást végzők továbbképzéséhez kapcsolódó szakmai kiadványok kreditpont-minősítési eljárása során 1 kreditpontra értékelte.

Közalkalmazottak, közszolgálati vagy állami tisztviselő, különleges jogállású szervnél foglalkoztatottakra vonatkozó speciális munkajogi előírások?

Az irányadó sajátos foglalkoztatási szabályok változásait most egy szaklapban értelmezzük!

A közszférában dolgozókra vonatkozó speciális szabályok követése bonyolult feladat, hiszen számos előírást együttesen kell értelmezni. Ráadásul a koronavírus-járvány miatt számos munkajogi vonatkozású szabályozást módosítottak (távmunka elrendelése, fizetés nélküli szabadság, munkaidőkeret elrendelése, állásidő, csökkentett munkaidő). Jogszabályi módosítás miatt pedig a közoktatási és a kulturális szektorból több ezren kerülnek át az Mt. hatálya alá, így a közalkalmazotti státuszuk a Munka Törvénykönyvének megfelelő munkaviszonnyá alakult át. A közelmúltban változott a különleges jogállású szervekben foglalkoztatottak jogállásáról szóló törvény is.

Digitális szaklapunkban az aktualitások mellett konkrét bírósági jogeseteken keresztül mutatjuk be a legtöbb problémát okozó kérdéseket, mint például a szabadság kiadása, a jogviszony megszüntetése és annak precíz indokolása, valamint a munkaidővel, végkielégítéssel, előmeneteli és illetményrendszerrel kapcsolatos problémák.

 

Miért ajánljuk?

 • Mert a bonyolult jogszabályokat közérthető formában, gyakorlati példákon és esettanulmányokon keresztül értelmezzük. Külön figyelmet szentelünk a koronavírus-járvány kapcsán felmerülő munkajogi kérdéseknek (távmunka egyoldalú elrendelése, munkaidő-csökkentés, fizetés nélküli szabadság stb.).
 • Mert nem felejtjük el bemutatni a speciális – például oktatási vagy egészségügyi – ágazati előírásokat is.
 • Mert szaktanácsadói szolgáltatásunk a teljes előfizetési év alatt korlátlanul igénybe vehető.
 • Mert szerkeszthető, online letölthető iratmintatárral segítjük munkáját.
 • Mert az előfizetéshez 2 db webináriumon való ingyenes részvétel jár. A tervezett témák:
  - Gyakorlati munkajogi kérdések – konzultációval egybekötve
  - A jogviszony módosítása és megszüntetése a közszférában

 

Hogyan érvényesítheti az előfizetéssel járó 1 kreditpontot? 

 1. Kattintson az alábbi linkre:

https://penzugyiszakkepzes.kormany.hu/kiadvanyok-regisztracioja

 1. Töltse ki a „Kiadványok regisztrációja” üres adatmezőit, a kiadványunkat [Számviteli és Adózási Tanácsadó (elektronikus) - Fórum Média Kiadó] a lenyíló menüsorból lehet kiválasztani.
 2. Írja be a kiadványról szóló számla egyedi azonosítóját, a számlán szereplő kiadványok számát, valamint a vásárlás dátumát.
 3. Küldje el a kiadvány befizetéséről szóló számla másolatát is („Számla szkennelt képe”, Tallózás funkció használata).
 4. Kattintson az Elküld gombra.

 

Megjelenés:

évi 10 lapszám

Formátum:

digitális szaklap online segédletekkel

Terjedelem:

12 - 16 oldal

Szerző:

dr. Fuith-Kocsis Barbara, a közszférában irányadó foglalkoztatási szabályok területén több éves gyakorlattal rendelkező jogász

Kapcsolódó termékek