Mit tehet a munkáltató, ha elkerülhetetlen a leépítés?

Fórum Média 2021-07-06

Minden távlatokban gondolkodó munkáltató érdeke, hogy a lehető legerősebb munkavállalói csapat alakuljon ki a cégénél, mert ez az igazán hatékony munkavégzés alapja.

Előállhat ugyanakkor olyan gazdasági helyzet, amikor elkerülhetetlenné válik a leépítés. Vagy épp ellenkezőleg: sikeres az üzlet, alapvetően jó a munkahelyi légkör, de 1-2 problémás munkavállaló miatt mégsem 100%-os a teljesítmény.


Ilyenkor jön képbe a munkáltatói felmondás, amit viszont érdemes az utolsó betűig jogszerűen csinálni, mert a jogviták rendezésére csak a bíróságon van lehetőség. Ha pedig a munkaviszony megszüntetése nem az előírásoknak megfelelően történt, ott komoly összegeket veszíthet a cége.


Tudja például, milyen lehetőségei vannak, ha a munkavállalója indokolatlanul megy betegszabadságra, magatartási problémái miatt nem tud beilleszkedni a csapatba, esetleg várandósan kezdi meg a próbaidejét, majd a véglegesítés után azonnal szülési szabadságra megy?

Gondolhatnánk, hogy ezek a példák a kivételek közé tartoznak, de gyakrabban előfordulnak, mint hinné. Új kiadványunkból minden a témával kapcsolatos kérdésére választ kap: A munkaviszony megszüntetése a versenyszférában és a közszférában.

 

Érdekel a kiadvány