Milyen könnyítéseket és kedvezményeket vehetünk igénybe a járvány következtében?

dr. Pőcze Edina 2020-04-23

Milyen ágazatokban vezették be a munkabér utáni közterhek megfizetése alóli átmeneti mentességet? Milyen járulékkedvezmények érvényesek ezekben az ún. veszélyeztetett ágazatokban? Milyen könnyítést, mentességet vezettek be a KIVA és a KATA alanyai számára? És milyen lehetőségei vannak a társasági adó alanyai számára? Melyek a koronavírus-járvány következtében rövidített munkaidőben foglalkoztatottak bértámogatásának részletei?

A kérdések sorát még sokáig folytathatnánk. A Kiadó előfizetőitől, ügyfeleitől beérkezett kérdésekből kiindulva olyan webináriumot szerveztünk, amely segít a járvány nemzetgazdasági hatásait enyhítendő bonyolult rendeletek helyes, együttes értelmezésében. Az Adó-és járulékkedvezmények, egyéb könnyítések a koronavírus-járvány következtében c. online előadásunk előadója, Krucsó Mária – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás, Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztályának kiemelt tájékoztatási referense – a következő témákat vette sorra:

  • A koronavírus-járvány nemzetgazdasági hatásainak enyhítését célzó rendeletek (mentességek, igénybe vehető kedvezmények és támogatások)
  • Csődvédelem
  • Az online pénztárgépekkel kapcsolatos aktuális tudnivalók
  • A vállalkozások bevallásával kapcsolatos információk
  • A fizetés nélküli szabadság dilemmái

Külön online oktatási felületünkre a webinárium felvétele mellett a résztvevők kérdéseire adott szakértői válaszokat is elérhetővé tettük.

Még egyszer köszönjük a részvételt, oktatónknak pedig a rendkívül hasznos gyakorlati információkat! Bízunk benne, hogy segíteni tudtunk ebben a nehéz helyzetben.

Amennyiben érdekli Önt a webináriumról készült felvétel, kérjük, kattintson ide.

Dr. Pőcze Edina

Termékfejlesztési Vezető

Kapcsolódó kiadványaink és online képzéseink: