Kiküldetés és külföldiek foglalkoztatása

19 900 Ft
Az ár az áfát (5%) nem tartalmazza.
Cikkszám: 5017
Szállítási költség (nettó): 1 690 Ft
Lapozzon bele!

Szerzők

dr. Kártyás Gábor, munkajogi tanácsadó és dr. Kovács Szabolcs, munkajogász és adótanácsadó.

A kiküldetésről szóló uniós irányelv alapfeltételei közé tartozik a kiküldött munkavállaló védelme, így többek között a minimális bérszint előírása, a maximális munkaidőre vonatkozó rendelkezések betartatása, az éves fizetett szabadság biztosítása, valamint a munkahelyi egészség és biztonság szabályainak alkalmazása. A szabályok értelmében, a fogadó magyar munkáltatónak biztosítania kell, hogy a külföldi munkavállalókat is megillessék a munka törvénykönyvében meghatározott minimumjogok a kiküldetés időszaka alatt, amelyről tájékoztatnia kell a külföldi munkáltatót is. Kézikönyvünkből megismerheti a jogszabályi előírásokat, a belföldi és külföldi kiküldetés és kirendelés szabályait, valamint a külföldi állampolgárok Magyarországon történő foglakoztatására vonatkozó rendelkezéseket is.  

Mikor beszélünk kiküldetésről?

A magyar munkajog hatálya fő szabály szerint arra az esetre terjed ki, ha a munkavállaló a munkát rendszerint Magyarországon végzi. Nem tartozik tehát az Mt. hatálya alá, ha a külföldi munkáltató munkavállalója ideiglenesen dolgozik belföldön. Ezt a tényállást nevezi az uniós jog kiküldetésnek. Ennek az esetnek a sajátossága, hogy noha a magyar munkajog egészében nem lesz alkalmazandó a kiküldött külföldi munkavállaló, bizonyos szabályokat mégis alkalmazni kell rá.

Az Mt. szerint kiküldetésről akkor beszélünk, ha a külföldi munkáltató a munkavállalót Magyarország területén olyan munkaviszonyban foglalkoztatja, amelyre egyébként az Mt. hatálya nem terjed ki.

Kinek ajánljuk Kiküldetés és külföldiek foglalkoztatása c. kiadványunkat?

Minden munkaügyi és HR vezetőnek, valamint relokációs szakembernek, hiszen a könyvből megismerheti a belföldi és külföldi kiküldetésre és kirendelésre vonatkozó előírásokat, a külföldi állampolgárokra vonatkozó munkaügyi szabályokat és a rendelkezések esetleges megsértése utáni jogkövetkezményeket.

Kapcsolódó termékek

Szerzők

dr. Kártyás Gábor, munkajogi tanácsadó és dr. Kovács Szabolcs, munkajogász és adótanácsadó.

Kapcsolódó termékek