Kiemelt partnereink

knauf-normal
Herz normal
austrotherm-normal

Csomagoló gépek forgalmazásával foglalkozunk (jelöléstechnikai berendezés, amelyekkel pl. a termék szavatossági idejét tudjuk feltüntetni nyomdatechnikai eljárással a termékeken), amelyeket kizárólag Magyarországon értékesítünk. Eddig egy alapszoftverrel működtek ezek a berendezések, amelyek már gyárilag be voltak építve. 2016-tól új igény jelentkezett, hogy az ügyfeleinknél felmerült speciális adatintegrációs feladatok megoldását szoftverekkel támogassuk. Az elkészült szoftver nem kapcsolható közvetlenül egy adott géphez, hanem egyidejűleg több nyomtatót vezérel. Ezen szoftverek saját dolgozóink által kifejlesztett szellemi termékek, amelyeket az Immateriális javak közé  aktiválunk. A forgalmazott gépekhez hasonlóan a vevő igényeinek megfelelő külön szoftvereket is el kell látni sorozatszámmal, amely a későbbiek során biztosítja a beazonosítást. A tervek szerint 8 db alapszoftvert fogunk nyilvántartani a szellemi termékek között, amelyek felhasználói jogát értékesítjük ügyfeleink részére. Ezeket állandóan fejlesztjük (Up date), de lesznek olyanok is, amelyek egyedi megrendeléssel csak 1 db géphez kapcsolhatók és csak 1 alkalommal értékesítődnek, mert csak egyetlen egy vevőnek lesz igénye erre a speciálisan kifejlesztett szoftverre.

Kérdés: Helyesen járunk-e el, ha az alapszoftvereket szellemi termékként tartjuk nyilván és amortizáljuk, illetve a fejlesztéseket ráaktiváljuk? A sorozatszámmal történő ellátást úgy oldanánk meg, hogy a 2-es számlák között a testreszabás során felmerült ügyfél specifikusköltségeket aktiválva, készletre vennénk az alapszoftver módosítását, azaz addonját. Értékesítéskor innen  vezetnénk ki a 814 ELÁBÉ számlára. Az egyedi megrendelésűeket szintén aktiváljuk az immateriális javak közé, értékesítéskor innen vezetjük ki a 861 számlára. Még fontos információ: a számviteli politikában úgy határoztunk, hogy aktiváljuk és nem hagyjuk a költségek között a fejlesztéssel kapcsolatos költségeket.

Ha rendelkezik előfizetéssel, erre a linkre kattintva be tud lépni. Amennyiben előfizetőként nincs jogosultsága ehhez a tartalomhoz, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

Visszahívás

Termékkel kapcsolatos kérdése van? Visszahívjuk!
A fentebbi linkre linkre kattintva az ügyfélszolgálati oldalra jut, ahol a jobb oldali mezőben megadhatja, hogy melyik termékünkről szeretne többet megtudni.

Szakmai kérdést szeretne feltenni?
Ide kattintva teheti meg. Szerzőink néhány munkanapon belül, írásban válaszolnak Önnek.
(A szolgáltatás azoknak az ügyfeleknek érhető el, akiknek az előfizetése tartalmazza a szaktanácsadói szolgáltatást.)

 

Új termék

Munkajog a közszférában

Kiadványunkkal könnyen értelmezheti a közszférában dolgozókat érintő szövevényes munkajogi előírásokat.


» Rendelje meg most!

Rendezvénynaptár

A teljes képzési lista megtekintéséhez kattintson ide.

Szep
20.

Interjúztatási technikák

Szep
26.

EKAER-koordinátor

Okt.
3.

Energetikai tanúsítás

Okt.
10.

Online munkaerő-toborzás

Okt 
12.
 

Vezető tisztségviselők felelőssége
2017

Telefonos ügyfélszolgálatunkat az alábbi számokon érheti el. 

 

Vezetékes szám:
+36 1 273-2090, +36 1 273-2091

Mobilszám:
+36 30 485-0266, +36 30 485-0437

Amennyiben kérdéseit írásban szeretné feltenni, lehetősége van az alábbi címekre elküldeni azokat.

E-mailben:
forum-media@forum-media.hu
ugyfelszolgalat@forum-media.hu

Postai úton:
1139 Budapest, Váci út 91.

Médiaajánlat