Hulladékgazdálkodási Kódex - Online előfizetés

Gyakorlati szakkönyv a hulladékot termelő cégek, intézmények, önkormányzatok hulladékgazdálkodási feladataihoz jogszabályi értelmezéssel, mintadokumentumokkal és ingyenes szaktanácsadói szolgáltatással

Összehasonlítás
89 900 Ft
Az ár az áfát (27%) nem tartalmazza.
Cikkszám: 5610029
Lapozzon bele!

Formátum:

nyomtatott és digitális szakkönyv online segédletekkel

Szerzők:

Markó Csaba környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási szakértő

Dr. Csepregi István szabályozási szakjogász, környezetvédelmi tanácsadó)

Hulladékgazdálkodási Kódex Éves online előfizetés tartalma:

  • A kézikönyv digitális formában
  • A kézikönyvhöz kapcsolódó digitális frissítések egy éven keresztül
  • Online segédletek
  • Kiegészítő szakmai tartalmak
  • Korlátlan szakmai tanácsadás

 

Az Országgyűlés az Alkotmánybíróság döntését követően februárban elfogadta a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény átfogó és koncepcionális módosítását is tartalmazó törvényt. A Ht. módosításai 2021. március 1-ével, illetve, ezt követően fokozatosan hatályba lépnek.

Az új törvény hulladélgazdálkodási szempontból kulcsfontosságú változásokat tartalmaz:

  • A módosítás jogharmonizációs szempontból a körforgásos gazdaságra vonatkozó EU jogszabályokkal való összhang megteremtését célozza (fogalmi rendszer módosítása, kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer alapjainak megteremtése, új hulladékgazdálkodási célértékek meghatározása stb.). Emellett az átállás hazai feltételrendszerének megteremtésére ad szabályozást, újszerű elemekkel.
  • A Kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében megjelölt, az illegális hulladék elhelyezéssel, elhagyással kapcsolatos fellépés érdekében tartalmaz előírásokat, illetve a hulladékgazdálkodási felelősségi rendszert szigorítja.
  • A törvénymódosítás bevezeti a visszaváltási rendszert, melynek alapvető és keretszabályait meghatározza.
  • Módosul és kiszélesedik a hulladékgazdálkodással kapcsolatos hatósági szervezetrendszer, az engedélyezés, ellenőrzés hatósági szabályai széles körben változnak.
  • Bevezetésre kerül a hulladékgazdálkodási koncesszió, illetve ezzel összefüggésben változik a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás rendszere.

Összegezve a változásokat, nincs olyan személy, vagy szervezet, akit előbb vagy utóbb ne érintetnének a módosuló szabályok. Önnek nincs mitől tartania: most egyetlen forrásból, rendszerezetten, gyakorlati megközelítésben ismerheti meg valamennyi kötelezettségét!

Formátum:

nyomtatott és digitális szakkönyv online segédletekkel

Szerzők:

Markó Csaba környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási szakértő

Dr. Csepregi István szabályozási szakjogász, környezetvédelmi tanácsadó)

Kapcsolódó termékek