Hogyan csináld: Dokumentáció az építőiparban

Teljeskörű dokumentációs segédlet építőipari szakembereknek: jogszabályi magyarázat, kitöltési útmutató és szerkeszthető iratminták

Összehasonlítás
69 900 Ft
Az ár az áfát (27%) nem tartalmazza.
Cikkszám: 56123
Szállítási költség (nettó): 3 490 Ft
Lapozzon bele!

A „Kedvezményes online előfizetéses csomag” tartalma:

 • A „Hogyan csináld: Dokumentáció az építőiparban” c. szakkönyv digitális (online) formában
 • A szakkönyvhöz kapcsolódó frissítések egy éven keresztül (3 frissítés/év)
 • Online Dokumentumtár (szerződések, jegyzőkönyvek, teljesítésigazolás, nyilatkozatok, felszólítás teljesítésre stb.)
 • Ingyenes szakmai tanácsadói szolgáltatás

 

A tervezés elejétől az átadás-átvételi folyamat lezárásáig az építőiparban rengeteg dokumentációs anyagot kell vezetni. Megbízási és vállalkozási szerződés, tervezési, kivitelezési, szerelési szerződés, jegyzőkönyv, teljesítésigazolás – csak néhány olyan alapvető dokumentum, amely az építőipari projektek során nélkülözhetetlen. A hatályos szabályozási környezetnek megfelelő dokumentáció nemcsak azért fontos, hogy a hatósági ellenőrzések során nyugodtak lehessünk. Egy szakszerűen, minden lehetséges részletet és kockázatot figyelembe vevő, megfelelő jogi garanciákkal és záradékokkal ellátott megállapodás vagy dokumentum egyrészt védi a szakember saját pozícióját, másrészt az adott beruházás sikerességének kulcsa is lehet.

 • Tételes vagy átalányáras elszámolás? Hogyan szerződj a bizonytalan anyagárak mellett?
 • Melyek egy műszaki ellenőri, felelős műszaki vezetői, tervezői, kivitelezési szerződés nélkülözhetetlen és ajánlott elemei?
 • Kötbér, késedelmi kamat. Milyen egyéb jogi és pénzügyi garanciákkal tudod védeni a saját pozíciódat?
 • Milyen dokumentumokat kell csatolni az e-építési naplóba?
 • Milyen aktuális kamarai előírásoknak kell megfelelni?
 • Hogyan kerülhetők el az építkezés megkezdésének utólagos bejelentésével kapcsolatos buktatók?
 • Milyen adatokat célszerű a teljesítésigazolásba belefoglalni, hogy elkerülhesd a felesleges jogvitákat?

A Hogyan csináld: Dokumentáció az építőiparban című kiadványunk abban segít, hogy építőipari szakemberként ne jogi, adminisztrációs, vagy egyéb, a dokumentációval összefüggő kérdésekkel kelljen egész nap foglalkoznod, hanem a valódi munkádra tudj koncentrálni.

Mit nyújt kiadványunk?

Gyors segítség

A hatályos jogszabályi előírásoknak mindenben megfelelő, szerkeszthető dokumentumainkat - szerződések, jegyzőkönyvek, teljesítésigazolás, nyilatkozatok, felszólítás teljesítésre stb. - azonnal használni tudod.

 

Megbízható tudás

Kiadványunk részletes útmutatásával pontosan tudni fogod, hogy mikor milyen dokumentumra van szükséged. Ha elakadnál az elkészítésében, kitöltési útmutatónk segítségével könnyedén tovább haladhatsz

 

Ingyenes tanácsadás

Ha mégis elbizonytalanodnál, igénybe veheted tanácsadó szolgáltatásunkat, és szakértőink pár munkanapon belül részletes, írásos választ adnak!