Gépek, munkaeszközök biztonsági követelményei és műszaki dokumentációja

76 415 Ft 89 900 Ft
Az ár az áfát (27%) nem tartalmazza.
Cikkszám: 561179
Lapozzon bele!

A csomag tartalma:

  • A kézikönyv digitális formátumban
  • Szerkeszthető segédletek, iratminták
  • Korlátlan szakértői tanácsadói szolgáltatás

Útmutató a biztonsági követelményekről, a megfelelőség tanúsításáról, a kockázatértékelésről és a biztonságtechnikai felülvizsgálatról.

gépek biztonsági követelményeit és a megfelelőség tanúsítását rendkívül bonyolult és összetett előírások szabályozzák. A vonatkozó NGM rendeletek mellett meg kell felelni a Gépdirektíva, valamint a külön géptípusokra és a kockázatértékelésre érvényes szabványok előírásainak is. A gépek tervezése, gyártása, forgalmazása, üzemeltetése és karbantartása során más és más felelősség terheli az érintetteket. És akkor még nem is említettük a műszaki dokumentáció és a minőségbiztosítási rendszer kérdését. 

Egy azonban biztos: ahány gép, annyiféle veszélyforrás. Másfajta szabályozás vonatkozik azonban a veszélyes vagy a nem veszélyes gépekre, továbbá külön kategóriát képeznek például az emelőgépek vagy az állványok.

A jogszabályok a munkáltató felelősségeként írják elő a gépek időszakos, telepítés, nagyjavítás utáni biztonságtechnikai felülvizsgálatát. Amennyiben pedig akár egy magyarul nem tudó munkavállaló dolgozik a munkahelyen, a munkáltató a munkavállaló által értett nyelven is köteles biztosítani az üzemeltetési dokumentációt, a veszélyt jelző, tiltó és tájékoztató feliratokat.

Milyen előnyökkel jár, ha megrendeli tőlünk a kiadványunkat?

Közérthető magyarázatok: Szakértőink a kézikönyvben tematikus bontásban értelmezik, részletezik az aktuális szabályozási hátteret, és felhívják a figyelmet a hazai rendeletek, a Gépdirektíva és a munkavédelmi törvény összefüggéseire is. A szabályozási háttér bemutatását gyakorlati példák és esettanulmányok színesítik.

Mintadokumentumok: A kézikönyvet letölthető ellenőrzőlisták és szerkeszthető mintadokumentumok – gépek megfelelőségi nyilatkozata, részben kész gépek beépítési nyilatkozata, Minőségbiztosítási Szabályzat stb. – egészítik ki. 

Korlátlan szaktanácsadás: Ha elakad a munkavégzése során, vagy értelmezési nehézségei merülnének fel, forduljon szakértőnkhöz, aki 5 munkanapon belül személyre szabott írásos választ ad Önnek!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek