Egyedülálló segítség a bajban: online előadás a koronavírus-járvány idején szükséges vezetői intézkedésekről

Fórum Média 2020-04-02

A kialakult rendkívüli helyzet miatt elküldhetem-e a munkavállalóimat fizetés nélküli szabadságra? És csökkenthetem a bérüket? Mit tegyek akkor, ha a dolgozó megtagadja a munkába járást a járvány veszélyeire hivatkozva? Hogyan ellenőrizhetem a home office-ban dolgozó munkavállalót? Na és ha a cégünk nem tudja a szerződésben vállalt kötelezettségeit határidőre teljesíteni? Hivatkozhatunk vis maior helyzetre? Vagy jogos ilyenkor a vállalattal szemben kiszabott késedelmi kötbér?

Csupa olyan jogos kérdés, amelyeket a koronavírus-járvány vet fel, de a helyes válaszokat nem feltétlenül találjuk meg egy-két kattintással az Interneten. Úgy gondoltuk, hogy a cégvezetők, munkaügyi vezetők és intézményvezetők számára egy ilyen helyzetben az egyik legnagyobb segítség az, ha egy csokorba szedjük azokat az információkat, amelyekre feltétlenül szükségük van a vállalkozások további működtetéséhez.

Egyedülálló webináriumunk tematikáját így a leggyakoribb kérdések mentén építettük fel. A Koronavírus: a jogi szakértők által javasolt vezetői intézkedések c. online előadás során dr. Papp Anna Katalin ügyvéd, adatvédelmi szakjogász, először a járvány munkaügyi vonatkozásaival foglalkozott, majd ismertette a résztvevőkkel az adatvédelmi és a polgári jogi – elsősorban a szerződésekkel és azok teljesítésével, valamint a vis maiorral és a szerződésszegéssel kapcsolatos – vetületeket is.

A webinárium kiváló lehetőséget nyújtott arra is, hogy a képzésen szép számmal részt vevő – több, mint 100 – ügyfelünk kérdéseit a szakértő sorra megválaszolja. Sőt: a webinárium után beérkező írásos kérdésekre is választ kaptak a résztvevők: külön online oktatási felületünkre a webinárium felvétele mellett a szakértői válaszokat is elérhetővé tettük.

Még egyszer köszönjük a részvételt, oktatónknak pedig a rendkívül hasznos gyakorlati információkat! Bízunk benne, hogy segíteni tudtunk ebben a nehéz helyzetben.

Amennyiben érdekli Önt a webináriumról készült felvétel, kérjük, kattintson ide.

Dr. Pőcze Edina
Termékfejlesztési Vezető

 

Kapcsolódó online képzéseink: