Bejegyzések

Minden bejegyzés Hírek Publikációk

kormányzati igazgatás
A kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény rendelkezései 2019-05-06

2019. január 1-jén hatályba lépett a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény (a továbbiakban: Kit.), amely nem a versenyszférában foglalkoztatott munkavállalókat érinti hátrányosan, hanem a kormánytisztviselők foglalkoztatására határoz meg aggályosnak mondható szabályokat. A kormánytisztviselők stabil jogviszonya és átlátható előmenetele szenvedhet csorbát az új jogszabály szigorúbb rendelkezései által.

Tovább olvasom!
közoktatás, pedagógus
Pedagógusminősítés – különös feltételek nélkül 2019-05-06

A 2020. évi minősítő eljárásra 2019. március 31-ig jelentkezhettek a pedagógusok, az intézményvezetőknek április 15-éig van lehetőségük a jelentkezések és az elérni kívánt fokozatok rögzítésére az Oktatási Hivatal által működtetett informatikai felületen.

Tovább olvasom!
itm, építőipar, fejlődés, innováció
ITM: az építőiparban korábban még nem mértek a februárihoz hasonló növekedést 2019-04-24

Az építőiparban még soha nem mértek a februárihoz hasonló bővülést Magyarországon, rekordméretű volt a növekedés - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel annak kapcsán, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint idén februárban 48 százalékkal emelkedett az építőipari termelés volumene az előző év azonos időszakához képest.

Tovább olvasom!
építőipar, módosítások, magyar mérnöki kamara
Az építőipari kkv-kat célzó támogatás módosítását kezdeményezte a Magyar Mérnöki Kamara 2019-04-24

Az építőipari kis- és középvállalkozásokat (kkv) célzó támogatás feltételeinek módosítását kezdeményezte a Magyar Mérnöki Kamara (MMK), javasolva, hogy a pályázatot terjesszék ki a mikrovállalkozásokra is, hiszen a tervezőirodák túlnyomó többsége, mintegy 6000 ezer vállalkozás sorolható ebbe a kategóriába - közölte az MMK az MTI-vel.

Tovább olvasom!
építőipar
ÉVOSZ: az építőipari balesetek modernebb gépekkel, munkavédelmi képzésekkel előzhetők meg 2019-03-26

Az építőipari cégeknek a munkabalesetek megelőzése érdekében gépeik korszerűsítésével párhuzamosan a dolgozóik munkavédelmi képzésére is nagy hangsúlyt kell helyezniük, különösen igaz ez a mikro- és a kisvállalkozásokra - mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke "A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése az építőiparban" című projekt zárásán.

Tovább olvasom!
építőipar
GKI: az építőipari termelés 2019-ben és 2020-ban is tovább nő 2019-03-26

Az építőiparban várhatóan idén és 2020-ban is folytatódik a növekedés, mert ebben a két évben is rendelkezésre állnak még a szektor fejlődéséhez szükséges, nagyságrendileg 4,5 milliárd eurót elérő európai uniós fejlesztési források - mondta Petz Raymund, a GKI Gazdaságkutató Zrt. ügyvezető igazgatója korábbi sajtótájékoztatóján.  

Tovább olvasom!
építőipar
Kiszámíthatóbb feltételeket javasol az építési vállalkozók szövetsége az ágazatban 2019-03-26

Az utóbbi két évben 55 százalékkal bővült a hazai építőipar termelése, az építési beruházások iránti kereslet nagymértékű ingadozását azonban az ágazat csak komoly feszültségek mellett tudja követni, és bár a termelési érték bővülése idén is kétszámjegyű lehet, jelentős hatékonyságjavításra van szükség a szektorban - jelezte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a szervezet elnöksége által elfogadott szakmai anyagban.

Tovább olvasom!