Alkalmazott Betontechnológia

A beton élete a szabványoktól a szerkezetek átadásáig – Gyakorlati Kézikönyv

16 900 Ft
Az ár az áfát (5%) nem tartalmazza.
Cikkszám: 5025
Szállítási költség (nettó): 1 690 Ft
Lapozzon bele!

Formátum:

kézikönyv

 

A transzport beton szinte valamennyi építőiparban dolgozó szakember munkáját érinti. Melyik betonrecept alkalmazható kellő biztonsággal és melyiket kerüljük el? Milyen követelményeket kell figyelembe venni az egyenletes minőségű frissbeton előállításakor? Milyen szempontok alapján válasszunk betongyárat? Milyen a beton ideális összetétele? Mire figyeljünk a zsákos betonok használatakor? Mit kell tudni a betonjelölésekről? Betonozási hibák: gyakorlati példák, „kulisszatitkok“ a kivitelezésekről. Szakkönyvünk az elméleti tudnivalókon túlmutatva a betontechnológia legkorszerűbb eljárásait és gyakorlati tudnivalóit mutatja be, az MSZ 4798:2016:2M:2018 alapján.

 

Az építőiparban dolgozó szinte valamennyi szakember kapcsolatba kerül a transzportbetonnal a munkája során. A témában sajnos évek óta nem jelent meg olyan szakkönyv, amely az elméleti tudnivalókon túlmutatva a betontechnológia legkorszerűbb eljárásait és gyakorlati tudnivalóit mutatná be. Az Alkalmazott Betontechnológia így régi hiányt pótol!

 

Kiadványunk végigveszi a beton életét, a szabványoktól egészen a szerkezetek átadásáig. Kiemelt hangsúlyt fektetünk arra is, hogy bemutassuk az egyes szakemberek betonnal kapcsolatos feladatait is.

  • Mi a beton optimális összetétele? Mi a különbség a régi és az új betonjelölés között?
  • Milyen jelentősége van a környezeti osztályoknak? Melyek a betonreceptek előnyei és hátrányai?
  • Mire figyeljünk a zsákos betonok használatakor? Melyek az egyenletes minőségű frissbeton előállításának feltételei?
  • Melyek a betonfelületek átvételi feltételei? Milyen fortélyai vannak a beton- és szivattyúrendelésnek? Mit nézzünk egy betongyárban?
  • Melyek a legtipikusabb betonozási hibák és hogyan kerülhetjük el azokat?

 

Miért érdemes az Alkalmazott Betonctechnológia gyakorlati kézikönyvet választania?

  • A gyakorlatban értelmezi a jogszabályi szövegeket, műszaki normákat és szabványokat. Elméleti tudnivalók helyett a legkorszerűbb eljárásokat, gyakorlatorientált tudást, információt adunk Önnek.
  • Szerzőnk gyakorló betontechnológus szakmérnök
  • Szerkeszthető betonszállítási szerződések, minősítési dokumentumok, szállítólevelek, teljesítménynyilatkozatok

Formátum:

kézikönyv

 

Kapcsolódó termékek