A veszélyhelyzet ideje alatt a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatására vonatkozó különleges szabályokr

Forum Média 2021-08-10

2021. szeptember 1-től a veszélyhelyzet visszavonásáig speciális foglalkoztatási szabályok vonatkoznak a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatására. 

Ha a cége alkalmaz az Európai Unión kívüli országból származó munkavállalókat, bizonyára értesült az új rendelet megjelenéséről.

A változások kapcsán érdemes megvizsgálni a hatályos előírások gyakorlati alkalmazását és azt is, hogy a módosítások hogyan hatnak majd a mindennapi munkára. Ehhez hasonló kérdések például bármiféle jogszabályváltozás nélkül is felmerülhetnek:

  • Milyen speciális szabályok vonatkoznak a munkaviszony létesítésére és megszüntetésére?
  • Melyek a minősített foglalkoztatókra vonatkozó új szabályok?
  • Mi az engedélyeztetési eljárás menete?
  • Mely estben engedélymentes a foglalkoztatás?
  • Hogyan változik a munkáltató a felelőssége a szeptember 1-jén hatályba lépő módosításokkal?

Félnapos webináriumunkon az új szabályok ismertetése mellett foglalkozunk a leggyakoribb hibákkal, illetve azok kiküszöbölésével és az adózási és társadalombiztosítási kérdésekkel is.

A részletekről illetve a jelentkezési lehetőségekről a https://www.skilled.hu/kurzus/harmadik-orszagbeli-allampolgarok-specialis-foglalkoztatasi-szabalyai/ linken tájékozódhat.