A munkaviszony megszüntetése a versenyszférában és a közszférában

Szakkönyv szerkeszthető iratmintákkal és szakmai tanácsadással

24 900 Ft
Az ár az áfát (27%) nem tartalmazza.
Cikkszám: 5029
Szállítási költség (nettó): 1 690 Ft
Lapozzon bele!

Megrendelőlap letöltése

Melyek a munkaviszony, közszolgálati jogviszony jogszerű megszüntetésének szabályai 2022-ben? Mutatjuk!

Minden távlatokban gondolkodó munkáltató érdeke, hogy a lehető legerősebb munkavállalói csapat alakuljon ki a cégénél, intézményénél, mert ez az igazán hatékony munkavégzés alapja.

Előállhat ugyanakkor olyan gazdasági helyzet, amikor elkerülhetetlenné válik a leépítés. Vagy épp ellenkezőleg: sikeres a működés, alapvetően jó a munkahelyi légkör, de 1-2 problémás munkavállaló, közszolgálati tisztviselő miatt mégsem 100%-os a teljesítmény.

Ilyenkor jön képbe a munkáltatói felmondás vagy felmentés, amit viszont érdemes az utolsó betűig jogszerűen csinálni, mert a jogviták rendezésére csak a bíróságon van lehetőség. Ha pedig a jogviszony megszüntetése nem az előírásoknak megfelelően történt, ott komoly összegeket veszíthet a cége, illetve intézménye.

Tudja például, milyen lehetőségei vannak, ha a munkavállaló vagy a tisztviselő indokolatlanul megy betegszabadságra, magatartási problémái miatt nem tud beilleszkedni a csapatba, esetleg várandósan kezdi meg a próbaidejét, majd a véglegesítés után azonnal szülési szabadságra megy?

Gondolhatnánk, hogy ezek a példák a kivételek közé tartoznak, de gyakrabban előfordulnak, mint hinné. Új kiadványunkból minden a témával kapcsolatos kérdésére választ kap!

Milyen témákkal foglalkozik a kiadvány?

 Munkaszerződések, közszolgálati foglalkoztatási szerződések és kapcsolódó dokumentumok összeállítása, munkaügyi kapcsolatok

Ahhoz, hogy a munkaviszony, közszolgálati jogviszony megszüntetése jogszerű legyen, a létesítésnek is rendben kell lennie. A kötelező tartalomtól a pontos megfogalmazásig sok mindenre figyelni kell, ezért a szakkönyv a foglalkoztatási szerződések és kapcsolódó dokumentumok összeállításában is segítséget nyújt.


A munkaviszony megszüntetése

Több oka lehet annak, hogy egy munkáltató az elbocsátás mellett dönt, az egyedi esetek kezelése mellett extrém esetekben akár csoportos létszámleépítésre is sor kerülhet. Az anyagban részletesen olvashat a felmondási, felmentési korlátozásokról és tilalmakról, munkáltatói kötelezettségeiről, valamint a határozott, illetve határozatlan idejű jogviszony szabályos megszüntetéséről.


Munkaügyi vita

A munkaügyi igény érvényesítésére csak a bíróságon van lehetőség, ezért külön fejezetben foglakozunk a munkaviszony, közszolgálati jogviszony jogellenes megszüntetésének jogkövetkezményeivel, a kollektív munkaügyi vitával és a munkaügyi bíróság eljárási szabályaival. 

 

Kinek ajánljuk az „A munkaviszony megszüntetése a versenyszférában és a közszférában” c. kiadványunkat?

Minden munkaügyi és HR vezetőnek, valamint munkaügyi szakembernek, és természetesen cégvezetőknek, intézményvezetőknek is, hiszen nekik a legfontosabb, hogy az általuk irányított cégnél, szervezetnél minden szabályosan történjen. 

 

Egyéb információ

Termékünket a számlával együtt szállítjuk majd ki a megadott címre. A fizetés módja: banki átutalás. A Kiadó a megrendelő részére automatikusan számlázza és küldi a termék frissítését, bővítését. Az aktualizáló szolgáltatás a megrendelő írásos nyilatkozatával megszüntethető.

 

Ingyenes iratminta letöltése >> Munkáltatói felmondás nem megfelelő munkavégzés miatt